95321BA9-5593-41E4-8B9B-677094555EF1

“Besoje ose jo, sot do të ikim në një shtëpi të re” Shqiptarët i ndryshojnë jetën 4 jetimëve

“Lutem t’mos vdes rrugëve me kalamajtë”

Këto janë fjalët e një gruaje, nënë e 4 fëmijëve të mitur, të cilët po rriten pa baba dhe në kushte tepër të rënda ekonomike.

Historia e Marjanës dhe fëmijëve është një rrëfim i dhimbshëm ngado që të rrotullohesh. Marjana jeton në Bathore e vetme me jetimët. I shoqi i ka vdekur dy vite më parë, ndërsa tashmë, shqetësimi ditor i kësaj gruaje është ushqimi për të vegjlit.

Ajo punon sigurisht, por të ardhurat janë aq të pakta, saqë qiraja e shtëpisë merr shumicën e parave. Nga rroga i mbeten vetëm 20 mijë lekë dhe me një ndihmë ekonomike fare të vogël, Marjana mundohet të ushqejë 4 fëmijë me rreth 70 mijë lekë në muaj.

Thirrja e saj iu drejtua shqiptarëve dhe emisionit “Shqiptarët për Shqiptarët”. Një lutje për ndihmë, jo për veten, por 4 fëmijë të vegjël.

Thirrjes së Marjanës dhe lotëve të fëmijëve, iu përgjigj Elvis Naçi. Së bashku me Fatmën, Elvisi shkoi të takojë Marjanën dhe fëmijët, për të parë se në çfarë kushtesh jetonin.

Marjana : Pagesën e kam 120 mijë lekë të vjetra, qiraja është 100 mijë lekë. Një shtrat ma ka falur komshia, se ngushtë ishim. Edhe televizorin.

Elvisi: Sot edhe një fëmijë me pas është e vështirë, jo më 4 fëmijë.

Fatma: Pra ty të teprojnë rreth 15 euro në muaj?

Marjana: Po çfarë të bëjmë, me pak para e shtyjmë. Këto janë punët e Zotit. Fëmija rrijnë vetëm, se unë duhet të shkoj në punë. Vajza shkon në kopësht dhe kur mbaron e marrin vajza

Elvisi: Marjana do të them diçka që më çudit. Ti e the vetë, shtëpia është diçka e jashtëzakonshme, njeriu punon të gjithë jetën dhe mund të mos e ketë. Familja juaj shikohet me prioritet për shkak të fatkeqësisë që ju ka ndodhur.  Marjana, çuditërisht, kur nisëm këtë emision dhe u bashkua me shqiptarët, një gjë shumë e vështirë si shtëpia, për të gjithë ne në mënyrë graduale, shtëpia u bë e lehtë. Ti ndaç besoje ose jo, ne sot do të ikim në shtëpi të re.

Marjana nuk e beson ende. Elvisi, Fatma, nëna e jetimët nisen të gjithë së bashku. Derën e hap Marjana dhe sheh se çfarë kanë bërë shqiptarët për të dhe jetimët e saj.

Ndiqni klipin e plote ketu

D8126125-3E20-4647-A3A2-91F43E5FAFD3

Lorenci niset në Itali për të mundur tumorin në kokë, momente përlotëse kur përqafohet me babanë

Përpara nisjes drejt Italisë, Lorenci shkon për një vizitë mjekësore.

Pas rrugëtimit të gjatë për në Tiranë, 9 vjeçari shkon në Spitalin Continental, ku i nënshtrohet një vizite për të parë gjendjen e tij të përgjithshme shëndetësore. Sipas mjekëve, djali është në gjendje të qëndrueshme për të mundur të udhëtojë drejt Italisë, atje ku e pret sprova e madhe, operimi që do ta shpëtojë nga tumori në kokë.

Pas një dite qëndrim në Continental, tashmë ka ardhur momenti i nisjes drejt Italisë. Në sytë e Lorencit gjen një mirazh qetësie. 9 vjeçari është në krahët e nënës së tij, por me siguri mendjen e tij e mundon e ardhmja e afërt. A do të dalë mirë? A do të mund të shpëtojë nga ky fat që për 5 vite ia ka mbështjellë jetën me mërzi, trishtim, lotë…

Në aeroport e pret babai. Ai do të qëndrojë në vend pasi i duhet të kujdeset për vajzat e gjithë të tjerat. Lorenci do të shkojë me të ëmën drejt Italisë dhe do duhet të ndahet me të atin. Me siguri një eksperiencë sërish e dhimbshme, pavarësisht se me dhimbjet Lorenci lufton prej 5 vitesh.

“Sot djali niset për në Itali. Është një ditë e veçanë për neve. Përshëndesim e falenderojmë të gjithë shqiptarët, që na ndihmuan, na e bënë ditën të lumtur. Zoti ua shpërbleftë të gjithëve, sepse për ne kjo është një jetë e dytë. Unë kam shumë shpresa që djali do të shërohet.

85A58C42-A8A4-48EF-84FC-566816EE31C1

Ana niset për kurim drejt Italisë !

Ana , vajza e vogel e cila u prezantua si rast te premten ne emisionin “Shqiptarët për Shqiptarët ” eshte nisur drejt Italise per tu kuruar .
Postimi i plote i Elvis Naçit ne Facebook :

-Lajm i Gezueshem. Ana u nis jasht shtetit per te bere operacionin e tumorit ne koke. Zoti ju shperblefte bamires. Kush shpeton nje jete, ka shpetuar gjithe njerzimin!