floravemiranda

Flora e Miranda mbetën të pa strehe në mes të rruges! Ndiqeni sesi ndryshoi jeta e tyre !

Flora dhe Miranda , dy motrat e familjes Demi që kishin shtëpinë e tyre në mes të Tiranës tani më kanë mbetur në mes të katër rrugëve . Për shkak të problemeve të ngatërruara me pronat ato tashme janë pa shtëpi . Jetojnë në një kasollë të ndërtuar me kartona e materiale ç’kanë gjetur . Shqiptarët për Shqiptarët dhe Fondacioni Firdeus sapo dëgjuan për rastin e tyre shkuan në ndihmën e tyre . Dy motrave i është siguruar shtëpia dhe një pension mujor . Tashmë dy motrat Demi nuk kanë pse të shqetësohen më për banesën e tyre .

Ndiqni të plotë historinë e tyre 

img3

Musa Baculi prej 3 muajsh gjendej në reanimacion në gjendje komë. Shpresa e fundit ishte ta dërgonin për specializim në Itali por shuma e kërkuar nga spitale ishte 50 mijë euro. Shqiptarët ja dolën!

Musa Baculi ishte djalë i vetëm. Prindërit e tij ishin divorcuar dhe ai jetonte me nënën në SHkodër. Për shkak të një aksidenti në ujë ai rrezikoi mbytjen dhe kjo bëri që ai të qëndronte për 5 muaj në gjendje kome. Doktorët ia hoqën të gjitha shpresat në Shqipër për shkak se ai duhej me patjetër të dërgohej në një spital të specializuar. Ky spital ndodhej në Genova, Itali. Shuma e kërkuar nga spitali ishte 50 mijë euro. Shqiptarët u bënë bashke duke u bërë sebep që Musai të jetojë. Ai u dërgua në Itali dhe operacioni doli me sukses.

img1

Per shkak të sëmundjes Ergesti kishte vështirësi në dëgjim dhe shqiptim për këtë fakt ai deskriminohej nga Shoqëria. Fondacioni Firdeus i përgatiti një suprizë.

Ergesti është një prej fëmijëve inteligjentë që sfidon sëmundjen dhe mentalitetin shpqëror. Ai ka pasion diturinë. Për shkak të sëmundjes së tij ai ka vështirësi në dëgjim dhe shqiptim por kjo sprovë nuk e ndalon atë të marrë dituri. Një ndër gjërat që më së shumti e vret Ergestin është paragjykimi. Të rrinjtë e gjimazeve ne Tiranë i përgatitën një suprizë duke i dhuruar libra si dhe duke përcjelle mesazhe kundër diskriminimit.

img10

Dajana nga Vlora vuante nga skolioza. Së,imdka e sak o rrezikonte jetën. Shqiptarë i mundësuan operacionin! Ajo tashmë është si gjithë moshataret e saj.

Dajana ishte rritur jetime. Ajo kurrë nuk i pa prindërit e saj. U rrit nga gjyshja dhe gjyshi. Dajana ishte sprovuar me skolioze, deformim të shpinës dhe shtyllës kurizore. Ajo kishte nevojë për operacion por ky operacion ishte i kushtueshëm. Shqiptarët u bënë bashkë dhe shpëtuan me lejën e Zotit jetën e Dajanës. Zoti i shpërblëftë.

img4

Për shkak të një pakujdesie Admiri humbi shikimin kur ishte vetëm 7 vjet. Banesa e tij po shembej. Nëna e Admirit me lot në sy shprehet se do vdiste e qetë nëse djali i saj i verbër të kishte nje Shtëpi. Shqiptarët e bënë më shtëpi të re.

Admiri është 43 vjet. Ai jeton në Fier. Teksa ishte 7 vjet ai u kafshua nga qeni por pakujdesia e bluzave të bardha bëri që ai të humbë shikimin. Mbi admirin rëndojnë shumë sprova.Banesa e tij po shembet dhe ai ska asnje vend ku te fuse kokën. Nëna e tij me lot në sy apelon për ndihmë. Shqiptarët nëpërmjet Fondacionit Firdeus ju gjendën pranë duke e bërë me banesë të re.